3 november 2015
Category Uncategorized
3 november 2015,
 0

Hej Testamente Online!
Jag undrar om man på något sätt kan göra sina barn arvslösa?

Svar

Många jurister skulle, utan tvekan, direkt säga ”NEJ” och hänvisa till bröstarvingars rätt till laglott. Detta är dock en sanning med modifikation. Det är sant att bröstarvingar har rätt till sin laglott. Laglotten i sin tur utgör hälften av arvslotten. Om en testator (den som skrivit testamentet) har inkräktat på laglotten i testamentet är detta i sig grund för jämkning av testamentet. Detta skall göras inom sex månader från det att bröstarvingen blev delgiven testamentet Men det är långt ifrån alla bröstarvingar som begär jämkning av ett testamente. Vissa godkänner testamentet och begär ingen jämkning av testamentet, trots att laglotten kränks i testamentet. Men att kränka laglotten är inget som medför att testamentet är ogiltigt – dvs. trots laglottskränkningen är testamentet giltigt men det finns skäl för jämkning (om en bröstarvinge känner för det).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.