3 november 2015
Category Uncategorized
3 november 2015,
 0

Hejsan Testamenteonline!
Vad är laglott för något? jag har hört att laglotten inte går att testamentera bort och att den utgör halva arvet. tacksam för svar! Mvh.

Svar

Tack för din fråga! Den avlidnes bröstarvingar (dvs. avkomlingar i rakt nedstigande led – exempelvis barn, barnbarn och barnbarnsbarn) har alltid, ur kvarlåtenskapen, rätt att erhålla sin laglott. Laglotten utgör hälften av arvslotten. Exempel: Lotten har avlidit och efterlämnar sina två barn Erik och Magnus. Erik har hon dock aldrig haft någon kontakt med och testamenterar därför all egendom till Magnus.

Arvslotten i detta fall är 1/2 – eftersom det finns två arvingar. Hälften av arvslotten, dvs. 1/4, utgör själva laglotten. Om Lottens kvarlåtenskap uppgår till 100.000 kronor, så utgör arvslotten 50.000 och laglotten 25.000.

Med vänlig hälsning
AC1A23DCF274F8D3FEB447444415E0D6

LOGOTREEFAT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.