Bryr du dig om vem som tar över din egendom och dina pengar om du dör? Eller om vem som får vårdnad över dina barn? Då behöver du ett testamente.

Testamenten är inte bara för dom rika, oavsett hur mycket eller lite pengar du har så försäkrar ett testamente att din egendom och personliga ägodelar inte går till spillo.

Utan ett testamente bestämmer lagen vad som ska hända med dina egendomar. Har du inga närmare släktingar än kusiner tillfaller dina tillgångar den Allmänna arvsfonden.

Om du har önskemål om vart speciella möbler, prydnader eller andra föremål ska gå så är det inte alltid säkert att lappar du lämnar efter dig eller verbala överenskommelser säkerställer din vilja. Ett testamente garanterar det här och ser till att faller på sin plats utan oklarheter.

Om du inte har ett testamente och är sammanboende så får din partner enligt sambolagen hälften av bostaden och bohag som används gemensamt genom bodelningen, men andra tillhörigheter så som pengar, värdepapper och bilar tillfaller bröstarvingar. Vill du att din sambo också ska få del av detta eller om du vill ha det under några andra omständigheter krävs ett testamente.

Att ha ett testamente lindrar smärtan för dom som du lämnar kvar. Att hantera en situation där ett testamente saknas kan vara en lång som svår process som kan uppbringa stress och skapa missförstånd, saker som kan vara svåra att hantera när en nära just gått bort. Ett testamente hjälper dina nära och kära undvika konflikter.

Ett annat skäl att skriva ett testamente är för att specificera omständigheterna runt din begravning. Att lägga pengar åt sidan särskilt för det skälet är en bra idé så att din familj och nära inte behöver bördas med den stora kostnaden som ofta följer med en begravning. Du får också bestämma vart din begravning ska hållas, vilka sånger som ska höras, vilka verser som ska läsas och allt där runtomkring. Detta kan spara tid, pengar och smärta i en sörjande familj.

Alla har något att skydda, se till så att rätt personer tar hand om det du lämnar kvar.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.